TERMÉKLEÍRÁS

CHIRLAC BRAIDED

Steril Chirlac

A CHIRLAC BRAIDED szintetikus, felszívódó, fonott, polyglykolsav-polymer bázisú, felületkezelt sebészeti varróanyag, antigénmentes és nem fibroproduktív felülettel, színtelen vagy színezett kiszerelésben.

Minimális akut reakciót okoz a szövetben. A varróanyag  felszívódása hydrolízissel megy végbe, a polymer glykolsavra bomlik, mely felszívódik és metabolizálódik. A varróanyag felszívódása lépcsőzetes szilárdságvesztéssel megy végbe, mely nem látható varróanyag vastagságváltozásában. Implantációs kisérletek azt mutatják, hogy a varróanyag szilárdságának 50 %-át 14 nap után veszíti el, 3 hét után  a szilárdság 20 %-a marad fenn.  A teljes felszívódás 80 és 90 nap között jön létre.

A CHIRLAC BRAIDED lágy szövetek egyesítésére, izmok és fasciák, periférikus idegvégződések illetve intradermális varratokhoz ajánlott. Tovább a táblázathoz

CHIRLAC RAPID BRAIDED

Steril Chirlac Rapid

A CHIRLAC RAPID BRAIDED szintetikus, felszívódó, fonott, polyglykolsav-polymer bázisú, felületkezelt sebészeti varróanyag, antigénmentes és nem fibroproduktív felülettel, színtelen vagy színezett kiszerelésben.

Minimális akut reakciót okoz a szövetben. A varróanyag  felszívódása hydrolízissel megy végbe, a polymer glykolsavra bomlik, mely felszívódik és metabolizálódik. A varróanyag felszívódása lépcsőzetes szilárdságvesztéssel megy végbe, mely nem látható varróanyag vastagságváltozásában.

Implantációs tanulmányok azt mutatják, hogy a varróanyag szilárdságának 60 %-át 5 nap után veszíti el.  A teljes felszívódás 12 és 14 nap között jön létre.

A CHIRLAC RAPID BRAIDED használható lágyszövetek varrására, mindenhol, ahol a gyors abszorbció kedvez a rövid távú sebgyógyulásnak. A CHIRLAC RAPID BRAIDED felhasználható a bőrsebészetben, a gyermeksebészetben, a gynekológiában (episiotomia), a szemsebészetben és a szájsebészetben. Tovább a táblázathoz

CAPROLAC MONOFIL

Steril caprolac

Szintetikus, felszívódó, L-lactid-e-caprolacton kopolimer varróanyag. Antigénmentes, pyrogénmentes, minimális akut reakciót okoz a szövetekben. Reszorbciója a szervezetben a szakítószilárdságának folyamatos vesztése mellett hidrolízissel történik. A kopolimer L-tejsavra és E-hydroxycapronsavra bomlik, melyek egymás után szívódnak fel és metabolizálódnak. A fonal reszorbciója folyamatos szakítószilárdság vesztéssel jár, de nem vehető észre a fonal vastagságváltozása. Implantációs tanulmányokban azt tapasztalták, hogy a fonal 8 hét elteltével az eredeti mechanikus szilárdságának még 50%-t megtartotta. Teljes reszorbciója 180 nap elteltével történik meg.

A CAPROLAC alkalmas a lágyszövetek varrására. A fonal több ideig tartja meg az eredeti állapotát mind a többi felszívódó anyag. Ez a tulajdonsága teszi legalkalmasabbá azon lassan gyógyuló szövetek varrásához, amelyek a seb hosszabb idejű biztosítását (6 hétig) igénylik. Tovább a táblázathoz

POLYDOX

Steril Polydox

A POLYDOX monofil, szintetikus, felszívódó, lila színű, p-polydioxanon alapanyagú sebvarrófonal. A monofil fonal antigénmentes, pyrogénmentes és minimális akut gyulladásos reakciót okoz a szövetben. A polydioxanon lassan hidrolizál,  monomer 2-hydroxy-ethoxy-ecetsavra degradálódik, amelyik folyamatosan reszorbeálódik és metabolizálódik. A fonal reszorbciója közben, a vastagságának látható változása nélkül folyamatosan veszít szakítószilárdságából. Implantációs tanulmányok kimutatták, hogy a fonal 4 hét elteltével az eredeti szakítószilárdságának 50%-70%-t megtartja. A reszorbció lassú, az implantációt követően kb. 90 napig tart. A teljes felszívódásra 180-210 nap alatt kerül sor.

A POLYDOX kiválóan alkalmas lágy szövetek varrására, alkalmazható a cardiovascularis sebészetben (pl.:szívbillentyűk) és szemsebészeteben is. A fonal jobban és hosszabb ideig tartja a szövetekben az erősségét, mint bármely más felszívódó anyag. Ezért használható azokban a helyzetben is, ahol a seb gyógyulásának támogatásához fontos a felszívódás hosszú ideje (akár 6 héten át). Tovább a táblázathoz

MONOLAC MONOFIL VIOLET, NATUR

Steril, szintetikus, felszívódó, monofil, sebészeti varróanyag

Szintetikus, felszívódó, monofil E-caprolacton és glycolid kopolimer varróanyag. A fonal nem iritáló szinezékkel lila színre színezett( D Violet No. 2 ,color index Nr. 60725) vagy színtelen kiszerelésben kerül forgalomba. A monofil fonal antigénmentes, pyrogénmentes, minimális akut reakciót okoz a szövetekben. Reszorbciója a szervezetben a szakítószilárdságának folyamatos vesztése mellett hidrolízissel történik. A polimer L-tejsavra degradálódik, mely  resorbálódik és metabolizálódik. A fonal reszorbciója folyamatos szakítószilárdság vesztéssel jár, de ez nem vehető észre a fonal vastagságváltozása. Implantációs tanulmányokban azt tapasztalták, hogy a színezett fonal 7 nap elteltével az eredeti mechanikus szilárdságának 60%-t és a színtelen fonal 50 %-át megtartotta, 14 nap elteltével a színezett 30 %-t és a színtelen 20 %-t tartotta meg. Teljes reszorbciója 90 és 120 nap között jön létre.

A MONOLAC alkalmas a lágyszövetek varrására, azokon a helyeken, ahol felszívódó varróanyag használata szükségszerű. Tovább a táblázathoz

CHIRALEN MONOFIL

Steril Chiralen

A CHIRALEN szintetikus, fel nem szívódó, monofil varróanyag.  A műtéti területen való jobb láthatóság miatt a fonal egészségügyi használatra jóváhagyott színezékkel színezett. A varróanyag sima, hydrofób felületű, jól csomózható. Biológiai szempontból inert.  A szövetekben enzimatikus degradációnak nem esik alá, még hosszú implantáció után sem. Csomótűrése és szakítószilárdsága hosszútávon is jó.

A CHIRALEN hosszan tartó mechanikus erőssége miatt az összes sebészeti téren, főleg ortopédia, traumatológia, plasztikai sebészet, szemsebészet, kardiovaszkuláris sebészetben protézis implantációra is jól alkalmazható varróanyag. Tovább a táblázathoz

ORSILON

Steril Orsilon

Az ORSILON sodrott  polyamid anyagból készül. A maximális túlfeszítés 35 %. Kiváló szövetbarát jellemzőkkel, jó csomózási tulajdonsággal rendelkezik. Nem drenál, az öltések könnyen eltávolíthatók. Mechanikai szilárdságát a szövetben kb. 1 év után veszíti el.

Kiváló futó varratokhoz, izom, fascia és a  gasztrointesztinális traktus varrataihoz. Tovább a táblázathoz

SILK BRAIDED

Steril fonott selyem

A SILK BRAIDED protein alapú, természetes, nem felszívódó, fonott fonal. Puhasága, nedvessége, tökéletes hajlékonysága és a könnyű csomózhatósága  miatt a selyem a legkönnyebben manipulálható sebészeti varrófonal. A varróanyag egészségügyi használatra engedélyezett festékkel színezett a műtéti területen való jobb láthatósága érdekében. A SILK BRAIDED szakítószilárdságát 1 év után veszíti el.

A SILK BRAIDED tökéletes a bőr, a bőr alatti kötőszövet, a fasciák, a peritoneum és a gasztrointestinális traktus varrataihoz.

Plasztikai- és gynekológiai sebészetben is használható. Tovább a táblázathoz

SILON MONOFIL

Steril Silon monofil

A SILON MONOFIL szintetikus, fel nem szívódó, polyamid alapanyagú,  monofil varróanyag.  A műtéti területen való jobb láthatóság miatt a fonal egészségügyi használatra jóváhagyott színezékkel színezett. A maximális túlfeszítés 40%. A SILON MONOFIL mechanikai szakítószilárdságát a szövetben 1 év után kezdi elveszíteni.

Főleg plasztikai sebészetben, bőrvarráshoz  ajánlott. Tovább a táblázathoz

CHIRAFLON MONOFIL

Steril Chiraflon

A CHIRAFLON egy szintetikus, nem felszívódó varróanyag,  teflon alapanyagból (polivinilidendifluorid- PVDF). A műtéti területen való jobb láthatóság miatt a fonal egészségügyi használatra jóváhagyott színezékkel színezett. A varróanyag sima, hydrofób felületű, jól csomózható. Biológiai szempontból inert.  A szövetekben enzimatikus degradációnak nem esik alá, még hosszú implantáció után sem. Csomótűrése és szakítószilárdsága jó.

Hosszan tartó mechanikus erőssége miatt az összes sebészeti téren, főleg ortopédia, traumatológia, plasztikai sebészet, szemsebészet, kardio-vaszkuláris sebészetben protézis imlantációra is jól alkalmazható varróanyag. Tovább a táblázathoz

SILON BRAIDED

Steril Silon braided fonott

A SILON BRAIDED fonott, polyamid anyagból készül. A maximális túlfeszítés 35 %. Kiváló szövetbarát jellemzőkkel, jó csomózási tulajdonsággal rendelkezik. Nem drenál, az öltések könnyen eltávolíthatók. Mechanikai szilárdságát a szövetben kb. 1 év után veszíti el.

Fonott SILON alkalmas bőrvarratokhoz, izom, peritoneum, gasztrointesztinális traktus varrataihoz, erek lekötéséhez. Tovább a táblázathoz

TERVALON BRAIDED

Steril Tervalon

A TERVALON egy fonott, nem felszívódó, polyester varróanyag, mely nagyon vékony polimer felületi bevonattal rendelkezik. A varróanyag hidrofób, gyakorlatilag kizárt a nedvesség felszívása. Maximális túlfeszítettség  20 %. A szövetekben még hosszú implantáció után sem esik enzimatikus degradáció alá. Hosszú időn keresztül megtartja szilárdságát és csomótűrő képességét.

A TERVALON használható kardiovaszkuláris és érsebészetben, ahol fel nem szívódó és a szöveteken keresztül lágyan áthatoló varróanyagra van szükség. Az ín- és idegsebészet tovafutó varrataihoz illetve hosszan tartó intradermális varratokhoz is ajánlott. Tovább a táblázathoz

Főoldalra Írjon nekünk!